Square Square Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square
Square Square Square Square
Square Square Square Square Square

Foto/Video

Fotografije

Službene fotografije svih konferencija parlamentarne dimenzije hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije zaštićene su autorskim pravom, a dostupne su pod određenim uvjetima bez naknade na našim mrežnim stranicama i na našem Flickr profilu.

Uvjeti korištenja

Fotografije koje bez naknade na raspolaganje stavlja Hrvatski sabor namijenjene su informativnom izvještavanju i drugim oblicima komuniciranja u svrhu informiranja javnosti. Fotografije se mogu  koristiti i u blogovima i na društvenim mrežama. Uporaba fotografija dopuštena je i u svrhu promocije rada i aktivnosti parlamentarnih zastupnika, ne mogu se, međutim, koristiti u oglašavanju izbornih kampanja. Fotografije se, također, ne mogu koristiti u druge oglašavačke, marketinške ili komercijalne svrhe. Fotografije se ne mogu pohranjivati ili prosljeđivati trećim stranama.

Prilikom uporabe fotografija potrebno je navesti izvor na sljedeći način:
(Ime i prezime autora/PIXSELL/EU2020).

Fotografije koje na raspolaganje stavlja Hrvatski sabor ne smiju se koristiti protivno  dobroj praksi. To se odnosi na korištenje fotografija u kontekstu koji se smatra klevetničkim spram osobe prikazane na fotografijama ili autora fotografije. Sadržaj fotografija ne smije se modificirati.

Pojašnjenja uz uvjete korištenja

Korisnik fotografija nije dužan zatražiti zasebno dopuštenje ili suglasnost autora, budući da je Hrvatski sabor stekao fotografije uz opsežna korisnička prava. Međutim, pravo korištenja ne podrazumijeva bilo kakva druga dopuštenja koja uporaba fotografije može zahtijevati zbog njezinog sadržaja ili svrhe njezine uporabe, poput dopuštenja bilo koje osobe koja se može identificirati na fotografiji za uporabu u novom kontekstu. Ako fotografija uključuje djela zaštićena autorskim pravima ili zaštitne znakove, uporaba fotografije može zahtijevati odobrenje vlasnika autorskog prava ili vlasnika zaštitnog znaka.

Ako korisnik za fotografije ne primi gore opisano dopuštenje i uporabom krši intelektualna prava treće strane (autorska prava, zaštitni znak) ili druga prava (npr. pravo osobe prikazane na fotografiji da kontrolira uporabu fotografije u kontekstu drugačijem od izvornog), odgovornost za bilo kakvu nastalu štetu i troškove snosi isključivo korisnik. Korisnik je načelno izravno odgovoran za štetu nastalu trećim osobama.

Foto
Pogledajte cijelu galeriju fotografija

Pogledajte najnovije fotografije. Ako ne možete pronaći željene fotografije, javite nam se na media@parleu2020.sabor.hr. Rado ćemo vam pomoći.

Video

Prijenosi uživo i videosnimke

Svi međuparlamentarni sastanci prenosit će se uživo na izvornom jeziku na našim stranicama parleu2020.sabor.hr te na YouTube kanalu parleu2020HR. Integralne videosnimke i sav ostali videomaterijal bit će dostupan i nakon svršetka sastanaka. Za preuzimanje signala prijenosa uživo, molimo da se obratite na media@parleu2020.sabor.hr.

Uvjeti korištenja

Preuzimanje signala prijenosa uživo i korištenje videosnimaka međuparlamentarnih sastanaka dostupnih na parleu2020.sabor.hr te na YouTube kanalu parleu2020HR omogućeno je bez naknade. Korisnici signala i videosnimaka parlamentarnih sastanaka dužni su, međutim, navesti izvor na sljedeći način:

Puni potpis: Naziv sastanka. Izvor: Hrvatski sabor. 

ili u slučaju nedostatka mjesta

Kraći potpis: Hrvatski sabor.

Ostali videomaterijal

Na komunikacijskim platformama objavljivat će se dodatni videomaterijal o Hrvatskom predsjedanju Vijećem EU-a koji će biti opremljen informacijama o autorstvu. Za sva pitanja stojimo vam na usluzi na: media@parleu2020.sabor.hr

Logotip hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije_animacija
Brzi pogled na Sastanak predsjednika odbora za poslove Unije (COSAC), Zagreb, 19. - 20. siječnja 2020.