Square Square Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square
Square Square Square Square
Square Square Square Square Square

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela
Gordan Jandroković et Charles Michel, photo du Parlement croate
Gordan Jandroković and Charles Michel

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela koji boravi u Hrvatskoj na svečanom otvaranju hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel razgovarali su o glavnim prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Predsjednik Hrvatskoga sabora upoznao je gosta s programom i temama parlamentarnih sastanaka tijekom hrvatskog predsjedanja. Naglasio je da predsjedanje dolazi u zahtjevnom trenutku za Europu koja se suočava s brojnim unutarnjim i vanjskim izazovima te da će zastupnici nacionalnih parlamenata država članica imati priliku dati svoj doprinos u njihovom rješavanju.

Jandroković i Michel razgovarali su i o aktualnim temama u Europskoj uniji o kojima će Hrvatska u sljedećih šest mjeseci koordinirati zajednička stajališta – povlačenju Ujedinjene Kraljevine iz EU-a, Višegodišnjem financijskom okviru te politici proširenja. 

Predsjednik Jandroković naglasio je da je zajednički cilj sporazumno povlačenje UK-a iz Unije radi pravne sigurnosti građana i poslovne zajednice te uspostava bližih odnosa s UK-om u budućnosti. Kada je riječ o Višegodišnjem financijskom okviru, istaknuo je potrebu pravovremenog pronalaska kompromisa o nastavku financiranja politika s dodanom vrijednošću i financiranja politika usmjerenih novim izazovima. Naglasio je također da je za Hrvatsku važan nastavak vjerodostojne politike proširenja te da će Hrvatska raditi na postizanju suglasja o potvrđenoj europskoj perspektivi za kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje, uz njihovo dosljedno ispunjavanje utvrđenih kriterija za članstvo.

Foto/Video
Pogledajte cijelu galeriju fotografija Pogledajte video arhivu
Sve novosti