Square Square Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square Square Square
Square Square Square Square Square
Square Square Square Square
Square Square Square Square Square

Uskoro: Sastanak predsjednika odbora za poslove Unije (COSAC)

Uskoro: Sastanak predsjednika odbora za poslove Unije (COSAC)
Logo of the parliamentary dimension of the Croatian Presidency of the Council of the EU

Predsjednici odbora za europske poslove država članica Europske unije, uz predstavnike Europskog parlamenta te ostale uzvanike, okupit će se 19. i 20. siječnja na prvom sastanku koji će se održati u okviru parlamentarne dimenzije hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije. Sastanak predsjednika odbora predstavlja pripremu za plenarni sastanak COSAC-a, koji će se održati od 24. do 26. svibnja 2020. u Zagrebu.

Sastanak predsjednika odbora za poslove Unije (COSAC) omogućuje redovitu razmjenu mišljenja između odbora za europske poslove nacionalnih parlamenata i Europskog parlamenta na odabrane teme. 

Sudionicima će se uvodno obratiti predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević.

Glavne teme rasprava tijekom sastanka u Zagrebu vezane su uz prioritete hrvatskoga predsjedanja Vijećem, koje će predstaviti predsjednik Vlade Andrej Plenković, te uz ulogu nacionalnih parlamenata i COSAC-a u procesu donošenja odluka na razini Europske unije u novom sazivu europskih institucija, o čemu će sudionici sastanka raspravljati s potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravkom Šuicom i prvom potpredsjednicom Europskog parlamenta Mairead McGuinness, zaduženom za odnose s nacionalnim parlamentima. 

Sastanak će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i otvoren je za javnost putem video prijenosa koji će biti dostupan na web stranici parlamentarne dimenzije hrvatskoga predsjedanja Vijećem parleu2020.sabor.hr. 

Program sastanka te ostale dokumente i informacije o sastanku pogledajte na parleu2020.sabor.hr/hr/dogadanja/sastanak-predsjednika-odbora-za-poslove-unije-cosac.

Sve novosti